Kanankoipi on paras osa kanasta!

26.01.2015 kl. 18:57

Kanankoivista saa hyvään hintan todella hyvää ruokaa. Jos haluat poistaa lihan luusta se vie vähän aikaa mutta on sen arvosta. Koipilihassa on enemmän makua eikä se kuivu niin helposti.

Helpoin tapa on maustaa koivet kokonaisina (jos ostat marinoituja, huuhtele ne kylmässä vedessä niin saat marinaadin pois) ja sitten laitta ne uuniin noin 35-45 minuuttia 200 astetta. Lapset rakastaa syödä niitä "luolamies-tapaan", eli sottaisesti käsin ; )

Joskus sallin itselleni laitta kanan nahka sipsejä. Se ehkä ei kuullosta hirveen ihanalta, mutta on mahtavaa!

Näin se onnistuu: Ota talteen osa nahasta. Minä käytän reiden yläosaa ja jätän "nuja" osalle nahan paikoilleen. Kaikki valmistuu samalla uunissa, mutta sipsit hieman nopeammin (vievät n. 15 minuuttia).

Mausta nahka esim. oregaanolla, raastetulla appelsiinikuorella , oliiviöljyllä ja suolalla. Laita litteinä leivinpaperilla suojatulle uunipellille, laita toinen leivin paperi päälle ja sen päälle toinen uunipelti. Peltien pitää sopia yhteen jotta saat litteät ja rapeat sipsit. Toisen pellin päälle voi sitten laittaa maustetut kanan lihapalat ja suoraan kuumaan uuniin.

Tarkista sipsit välillä. Kullan ruskea väri kertoo että ovat valmiita.

Valmis sipsi komeilee salaatilla. Rapeeta, suolasta ja rasvaista! Upeeta!